Понеділок, 29.04.2024, 16:06

Чувак.at.ua

Логін:
Пароль:
Статистика

Головна » 2008 » Липень » 11 » Оазис
09:56
Оазис

У дворі уздовж будинку прямо під вікнами тягнувся газончик. Три метри на десять, не більше. Це не ботанічний сад, але в міській пилюці, вважайте, оазис. Травичка росла, дві берізки вставали навшпиньки, сонечко виглядало, плюс лопух, ромашки, та ще аґрусу кущ! Око міське по зеленому зголодніле, а тут дивися, нюхай, аж до аґрусу - жуй!


    Природно, собак там вигулювали. А де ще? Псина протягом років живе в приміщенні, хай хоч потребу справить на лоні природи! Помочитися на волі - згодіться, свято. Словом, на газон і собак, і кішок, і дітей, і дорослих тягнуло, тому що оазис. Мікроклімат особливий - на газоні ні скандалів, ні бійок ніяких.
 

    Тут мешканець новий в'їхав, віконця на другому поверсі якраз над газончиком. Як він під собою цю мирну картину побачив, забризкав слиною: "Собак не потерплю! Гадять під вікнами! Не мають права, оскільки я учасник війни!.." Йому народ заперечує: Не "гарячіться, шановний! Вони, дійсно гадять під вікнами, але із зовнішньої сторони вікон, а не з внутрішньою! Віконце закрийте, і гадитимо роздільно!"
    Дід ще більше синіє: "Міліцію викличу!" Викликав. Вона приїхала і сказала: "Старий хрич правий. Яка не є зелена зона. Собачий вигул заборонений виключно. Ведіть до річки, хоч весь берег займіть, а при людях тіпун на язик!" Ага! До тієї річки чесати кілометра три! Сержант говорить: "От і чешіть!" Йому знову: "Товариш сержант! Будьте людиною! Поставте себе на місце собаки. На такий марш-кидок її сечовий міхур не розрахований!" Міліціонер аж підстрибнув: "А як ми в армії з повним викладенням по жарі в чоботях марш-кидок, це по-людськи?!"

    - Так хто ж порівнює! Собаці з повним викладенням в чоботях по жарі ні в життя не добігти, щоб пописати! Куди їй з вами змагатися! Але зрозумійте специфіку собачого організму. Їй навіть генерал не пояснить, що згідно закону треба три кілометри бігти, щоб задерти одну нещасну ногу. У неї інстинкт, як у вас: побачили військового, рука сама до козирка, віддати честь. І собака. Побачила кущ - лапа до козирка. Сержант говорить: "Якщо чесно, мені-то плювати! Але старий всіх доведе до могили, хоча сам двадцять років при смерті, і як огірочок." Ось так.
 

    Пробували сміливці на газон прорватися з собаками вночі. Але старий напоготові, у вікні махає шашкою, рот піниться. Як в такій обстановці собачці облямуватися? І що в результаті? Звичайно, до річки ніхто не дійшов. А вигулювали тайком, де вийде: по підворіттях, по двориках. Звичайно, не всім подобається. Особливо, коли в нових туфлях в темноті. Та ще з пані! Але тут треба з'ясувати: в що уклепався? В собаче або в людське? Зараз не соромляться. А зовні не відрізниш. Харчуємося однаково.
 

    Чи то річ газон! Все розчинялося, засвоювалося і, здавалося б, лайно, але шляхом обміну речовин перетворювалося на аґрус! Я пробував! Але не в тому річ, а ось в чому подив! Раніше під вікнами діда цвіло, дозрівало, до кінця липня аґрус аж лопався. А тут як собак вигнав, чахнути все стало. Трава вилягла. Замість ягід у аґрусу колючки набухли. Дід в паніці. Виявляється, він банки підготував, варення аґрусове на зиму закрити. На-ко викусі колючки, дідусь! Він якимсь складом газон поливав, хімічним пирскав. В результаті, гусениці розвелись. Старий хоча і вижив заслужено з розуму, але зметикував: напевно було щось в тому, що собаки потребу в газон справляли. Раз при них все росло, цвіло і пахло. Пробував дід собак замінити собою особисто. Не соромлячись ходить під кущ, під берізки. І що в результаті меліорації? Кроти завелися. Риють землю, не інакше, задумали метро.
 

    Старого звезли в госпіталь: жадність серце здавила, весь на добрива вийшов. Як його відвезли, народ з собаками появився. Гавкіт, виск, розмови. І ви не повірите, за тиждень зелень випрямилася, ромашки причепурилися, на аґрусі ягоди вискочили. Гусениці зникли, кроти емігрували! Значить, те, що собаки, задерши ногу, виробляли, було природно!


    Висновок який? Пробачте за вираз, але інакше не скажеш: коли насрано від душі, воно завжди во благо! А якщо із зла, хоч гору наклади, все одно шкода.
Категорія: Просто гумор | Переглядів: 880 | Додав: chuvak | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]